Ik ben GUUS en ga voor een betere balans in de top van jouw organisatie.

Ik ben GUUS en weet dat een juiste balans tussen mannen en vrouwen in de top van bedrijven zorgt voor een stabielere, transparante bedrijfsvoering. De huidige disbalans op directieniveau maakt dat veel bedrijven stappen kunnen zetten om een betere balans aan te brengen op directieniveau. Een directie met deze balans zorgt voor betere resultaten, degelijkere besluitvorming, meer innovatiekracht, meer aandacht voor duurzaamheid, meer aandacht voor andere waarden en zelfs… meer geluk in je team. 

Het is daarom mijn missie om een bijdrage te leveren aan het verbeteren van deze balans door meer vrouwelijke financiële toptalenten onderdeel te laten zijn van de directie in het MKB. GUUS ondersteunt deze topvrouwen bij het realiseren van hun ambities en het op positieve wijze doorbreken van de conventies op onder andere het gebied van zorgtaken en deeltijdarbeid. 

Met mijn vrouwelijke toptalenten, een vaste methodiek en duurzame flexibele samenwerking, bied ik directies van bedrijven in het MKB meer inzicht, grip en focus. Ik sta voor meer evenwicht van waarden in de directie van jouw bedrijf.

GUUS. Vrouwelijk toptalent voor het MKB.

Achieving gender equality requires the engagement of women and men, girls and boys. It is everyones responsibility.”

Oprichter Marloes Berg

“Waar zijn al mijn vrouwelijke collega’s?”

Bijna 15 jaar werkte ik voor grote accountantskantoren. Destijds maakte ik stappen om door te groeien naar de top… als een van de weinige vrouwen. Ik besefte me opeens dat ik het leeuwendeel van mijn even ambitieuze vrouwelijke collega’s gaandeweg, om wat voor reden dan ook, was kwijtgeraakt. Waar waren ze gebleven, die toptalenten, die het in mijn ogen soms veel beter deden dan ikzelf? Ik stond op een kruispunt. Ga ik door met de voor mij uitgestippelde loopbaan of kies ik iets anders? Iets wat dichter bij mijn hart ligt?

Ik koos voor het laatste. Het is namelijk mijn overtuiging dat directies van bedrijven grote kansen missen door het gebrek aan balans tussen mannen en vrouwen in hun top. Het is een bewezen feit dat een bedrijf met een goed evenwicht in hun top beter presteert, innovatiever is, beter wordt geleid, meer aandacht voor duurzaamheid heeft en zelfs meer geluk heeft, dan bedrijven zonder die balans.

De afgelopen jaren heb ik mijn eigen kans genomen door bij veel MKB bedrijven in de (financiële) keuken te kijken en het verschil te mogen maken in hun groeiproces. Vanuit die ervaring, heb ik mijn eigen visie ontwikkeld over hoe groeiende MKB-bedrijven een doorbraak kunnen creëren in hun eigen ontwikkeling. En nu is het mijn ambitie om veel meer financieel vrouwelijk toptalent (CFO) beschikbaar te maken voor het MKB, zodat deze bedrijven meer financieel inzicht, grip en focus op de juiste doelen hebben. Ik wil werken aan een goede balans tussen mannen en vrouwen in de directies van het MKB. Voor hun eigen groei, impact en continuïteit.